Ahad, 23 Jun 2013

Resepi Kuih Sarang Semut

Resepi ke-2 tahun ni.Resepi kuih sarang semut ni boleh tahan sedap dia.Sayapun suka jugak sebenarnya hihi.

Bahan-bahan ( <50 biji )

  • 6 oz mentega
  • 4 oz icing sugar
  • 6 oz tepung gandum
  • 4 oz tepung custard
  • 1/2 sudu teh baking powder
  • 1/2 sudu vanilla
  • secukup chocolate rice
  • secukup paper cup
  • secukup "edible" manik (sebagai hiasan)

Cara-cara

  1. Pukul gula dan mentega, kemudian masukkan tepung dan uli hingga sebati.
  2. Parutkan adunan ini dan masukkan ke dalam paper cup.
  3. Taburkan chocolate rice diatasnya dan letakkan sebiji manik.
  4. Bakar pada 180 degree selama lebih kurang 10 minit.
  5. Biskut Sarang Semut sudah sedia untuk dimakan. :P

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Birth

PitaPata Cat tickers